Вчені розповіли, як соцмережі впливають на здоров’я: “До добра не доведе”

Вчені довели, що соцмережі можуть викликати депресію під час святкових вихідних. Під час проведеного експерименту його учасники все святкові дні провели вдома, не виходячи на вулицю, а періодично відвідуючи свою сторінку у Facebook, пише Хвиля.

 

З кожним новим днем ​​настрій людей погіршувався. Адже крім відсутності свіжого повітря, вони спостерігали, як проводять вихідні їх друзі, а самим їм показати було нічого. Також вчені відзначили, що часте користування інтернетом і соцмережами викликало зниження самооцінки і негативно впливало на загальний психологічний стан, виливаючись у тривалі депресії. Особливо це характерно для одиноких людей.

У зв’язку з чим, основна рекомендація психологів – не спостерігається за чужим життям за допомогою різних соціальних мереж, а жити своїм повноцінним життям, де знайдеться час прогулянок і зустрічей з друзями. Використання соціальний мереж бажано звести до мінімуму під час відпустки або канікул.

Не так давно вчені з’ясували, що для боротьби з депресією чоловікам може допомогти тестостерон.



В цьому випадку гормон працює як легкий антидепресант. Відомо, що з віком рівень тестостерону у чоловіків падає, а його помірне штучне додавання може додавати загальний тонус і настрій.

Джерело.