«Потріскалися губи, у горлах рани, кашель, блювота»: на Тернопільщині люди отруїлися хімікатами

Мешканка Шумщини ‎Ірина Ярмолюк‎ вже не вперше потрапляє у вкрай складну і навіть небезпечну ситуацію, яка потребує щонайоперативнішого реагування. Адже в іншому випадку можна втратити здоров’я, а то й і життя.

Як інформує “Реально” жінка звернулася за порадою до краян та усіх небайдужих:

“Звертаюся до вас за порадою! Підкажіть, будь ласка, куди звертатися, скаржитися: за 20 метрів від будинків кроплять гірбіцидами пшеницю.

Це відбувається уже другий раз за дві неділі. Ще від першого не відійшли: потріскалися губи, в у горлах рани, кашель, рвота… І це не тільки у дорослих, а й у дітей. У садах чорніє усе на деревах та кущах. Що нам робити? Як вберегтися від цього травлення? Усім дякую”.

У мережі Фейсбук допис набув значного резонансу, проблема із кропінням хвилює багатьох мешканців Тернопільщини.

“Як не війна знищить нас, то гербіциди, жорстоко і швидко”, – пишіть коментатори.

“Зверніться до керівника місцевої громади, чи сільської ради хай проведе виховну бесіду з орендарями – так званими аграріями. Крім того, можна ще поцікавитися хто є власниками конкретних паїв біля ваших будинків.

І їх попросити не задавати ті паї в оренду безвідповідальним “фермерам”, які труять дітей”.

“Запитайте в юристів скільки буде коштувати позов до суду проти конкретного фермера на відшкодування моральної і матеріальної шкоди.

Можливо шляхом спільно фінансування тут через групу – вдасться виграти таку справу, щоб подібні інциденти не траплялися в інших селах регіону”, – радять жінці.