Молодикам, які безжально позбавили життя тернопільську таксистку, дали по 13 і 15 років тюрми

25 грудня 2015-го року Тернопільщину, а згодом і всю Україну сколихнула страшна звістка — 36-річну таксистку служби таксі «549» Євгенію Кордупель жорстоко вбили її ж пасажири. Судовий розгляд кримінальної справи тривав з липня 2015 року по теперішній час. Нарешті суд визначився із вироком.

Погодившись з позицією прокурора, суд визнав Петра Лукача винним у скоєнні навмисного вбивства жінки та дав йому 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Його спільнику, Олександрові Дехтяру, який в момент скоєння злочину був неповнолітнім, — 13 років тюрми. Обвинувачені також мають сплатити півмільйона гривень моральної компенсації матері убитої Євгенії, яка виступає потерпілою.

Одне з найрезонансніших вбивств за останні роки на Тернопільщині трапилось на католицьке Різдво. Женя везла до Підволочиська трьох пасажирів напідпитку.



Що трапилось між ними невідомо, але жінку намагались зарізати, з машини вкрали відео реєстратор. Сама ж потерпіла якось втекла від нападників та проїхала на своєму авто ще кількасот метрів, де закривавлену таксистку помітили перехожі, якій викликали «швидку». Згодом вона померла у лікарні.

Вирок суду щодо обвинувачених ще не набрав законної сили і може бути оскаржений в апеляційній інстанції. Варто зазначити, що вбивцям половина від нарахованого строку «анульовується» за законом Савченко, який діяв на той момент.