Тягне за собою відставку всього складу Кабміну: сьогодні ВР розгляне відставку Гройсмана

Верховна Рада сьогодні, 30 травня, розгляне проект постанови про відставку прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, а також блок питань аграрної політики. Про це свідчить план роботи ВРУ, опублікований на сайті парламенту.

 

 

Депутати почнуть роботу з соціальних питань та законопроекту, спрямованого на розвиток професійного сержантського і старшинського складу Збройних Сил України.

Рада планує також призначити на посаду члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Після цього в плані роботи – ряд законопроектів для включення до порядку денного сесії, в тому числі про повну загальну середню освіту та підвищення штрафів за ігнорування ременів безпеки в авто.

Рада, крім цього, має намір звернутися до міжнародного співтовариства щодо засудження порушення прав корінних народів в Російській Федерації.

Далі – проект постанови про відставку прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. Напередодні Комітет з питань правової політики і правосуддя рекомендував ВР визначитися шляхом голосування щодо відставки прем’єр-міністра, який свою заяву про звільнення з посади передав на розгляд парламенту ще 22 травня. Проект постанови №10341 “Про відставку прем’єр-міністра України Гройсмана Володимира Борисовича” депутати мають намір розглянути чотирнадцятим питанням.

Джерело.