У Тернополі розгорається скандал довкола перинатального центру

Це пан Михайло і більше року тому чоловік разом із дружиною пережили велике горе. Їх новонароджений син помер, проживши лише 4 дні.

Чоловік розповідає, це був довгоочікуваний первісток. До сьогодні вони разом із дружиною не можуть змиритись із втратою, та у тому, що трапилось звинувачують лікарів. Михайло згадує, після того як медики побачили загрозу для дитини під час пологів – не робили жодних дій для порятунку, а навпаки- 52 хвилини чекали на головного лікаря.

“Виникає питання, чому лікарі, які мали чи не мали можливість, чи компетентність була. Чому чекали ще Куценка Віктора Васильовича. Дитина народилась у дуже важкому стані.



Дитину заінтубовану перевели у відділ інтенсивної терапії. 4 дні дитина пролежала і померла”, – каже Михайло Ярник.

Про причину смерті, – асфіксія новонародженого, батьки дізналися лише із документів, які їм видали згодом. Хлопчика поховали… Натомість, у перинатальному центрі «Мати і дитина» розповідають, вагітність у жінки була проблемною, під час пологів її стан контролювали медики.

“Весь час від жінки не відходили лікарі. Приймали рішення відповідно до тої ситуації яка складалась. Коли потрібна була їм допомога вони мене про неї попросили. Дитина була отримана жива, на протязі 5 днів дитя не справилося і на жаль це закінчилося смертю дитини”, – каже головний лікар КЗ ТОР “Тернопільський обласний клінічний перинатальний центр “Мати і дитина” Віктор Куценко.

Такий випадок у Тернополі не поодинокий, впевнено розповідає радник голови Тернопільської ОДА з питань медицини- Володимир Кулак. Саме до нього пан Михайло і звернувся за допомогою.

“Знаю, що є кримінальне провадження – доктор медичних наук втратив свою внучку так само через подібні. Теж чекали лікарку 40 хвилин в тому самому центрі. Це не є якась війна з кимось, це бажання навести порядок. Бо тому, що люди втрачають своїй дітей, рідних на рівному місті через безвідповідальне відношення”, – каже радник голови Тернопільської ОДА з питань медицини Володимир Кулак.

Тим часом Михайло з дружиною сподіваються на справедливе рішення. По цій справі відкрите кримінальне провадження, триває досудове розслідування.

Представники двох сторін сподіваються на компетентність судових органів та справедливе закінчення цієї історії.

Оксана Рогачук, Оксана Задорожна, Володимир Сосна, Павло Верхолюк, Т1 Новини.