“Їхали без мигалок та не поспішаючи”, – тернополянин не дочекався “швидкої”

У Тернополі бригаду швидкої медичної допомоги на виклик годі й дочекатися. Після реформи їх кількість скоротили втричі, а пацієнти змушені шукати альтернативні шляхи, щоб потрапити у медзаклад.

Про це в мережі «Фейсбук» розповідає директор Тернопільського туристично-інформаційного центру Тарас Ковальчук. За його словами, він, не дочекавшись приїзду «швидкої», був змушений самостійно добиратися в лікарню. І зробив це швидше, ніж та сама БШД.

«В Україні краще не хворіти! Нічого проти реформи не маю, але з 21 бригади швидкої у нашому місті залишилось біля 7, – пише Тарас Ковальчук. – При цьому зарплата лікаря у швидкій – мінімальна (на виклик з серцевими ознаками їхали 20 хв). Я встати, одягтись і доїхати зміг за 5 хв, вони – 20! При тому, я зустрічав їх на вулиці, їхали без мигалок та не поспішаючи.



А диспетчер казала, що машини швидку не пускають і пробки! О 6:40 ранку. Так, дільничні тепер стали нормально заробляти. А ось швидка – ні, все як було. Працівники кажуть, що зарплата мала, молодь не йде на роботу. І після реформи кількість бригад в 3 рази зменшили», — йдеться в його дописі.

У коментарях тернополяни також скаржаться на проблеми із викликом «швидкої». Так, пані Інна ледь не народила в кареті швидкої допомоги, через те, що довго чекала на приїзд медиків.

«7 днів як трапилось зі мною. Перейми… вже інтервал зменшився, а потуги вже довші. Викликаю швидку.

Диспетчер: «Алло. Чекайте я приймаю виклик.»
Я: «А я просто телефоную поговорити».

Ну добре. Прийняли. Чекаємо на вулиці 22 хвилини швидку. (вже мовчу, як я себе почуваю). Їде наче нічого не відбувається. Сам транспортний засіб дууууужеееее старий. Довезли… Дякувати Богу в швидкій не народжувала.

Дуже хочеться щоб реформа і до таких закладів прийшла. Там теж люди і вони гідні гарних умов праці», — пише користувач Инна Борисовна.

«Знайомий недавно звільнився зі швидкої… Машини є, але запчастин нема, як і водіїв. Лікарів ніби теж не бракує. Але зарплати мізерні. Зате в незмінного керівника швидкої в Тернополі справи щораз краще, як і його родичів…», — коментує Ivan Rudakevych.

До слова, реформування «екстренки» в Україні вже почалося. До 2020 року його повинні закінчити. А до того, жартують тернополяни, краще не хворіти.