Відома «журналістка» намагалася зірвати суд по організаторові «Хеліксу»

В обласному Апеляційному суді 17 січня розглядали справу Дмитра Нагути. Захисники просили суддю змінити підозрюваному міру запобіжного заходу, – пише Галас.

1484746742--rizne--zurnalist-jpg

Однак судове засідання не вдалося розпочати вчасно, адже в судовій залі перебувала відома тернополянка Аліса Пасько, яка часто називає себе журналісткою незалежних ЗМІ, й влаштувала провокацію.

Спершу сіла на місце прокурора й на прохання суду відмовилася перейти до слухачів, ставила також провокативні питання Нагуті, його захисникам і суддям. Не змігши владнати спокійно ситуацію в суді, до провокаторки довелося викликати патрульну поліцію, яка, власне, й вивела її із судової зали.

Утім, Аліса Пасько також викликала до суду поліцейських. Відтак, до будівлі Апеляційного суду Тернопільської області приїхали три екіпажі патрульної поліції. Один за викликом «журналістки» й ще один на підмогу першому патрулю, який викликали з суду.

8-4

Після того, коли «активістку» вивели із зали суду, засідання продовжили й колегія суддів вирішила притягти її до адміністративної відповідальності за ч.1 ст. 185 Кодексу України про адміністративні правопорушення – злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді накладення штрафу від восьми до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадські роботи на термін від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на термін від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на термін до п’ятнадцяти діб.

9-4

Джерело.