Палац Бадені на Монастирищині шукатиме інвесторів

Завершився відкритий архітектурний конкурс на кращу проектну пропозицію з реставрації та пристосування палацово-паркового комплексу графа Бадені під культурно-освітній об’єкт. Переможці отримали премії, але попереду процес пошуку інвесторів.

1484735201--gospodarka--бадені

Першу премію у 20 000 гривень присудили авторському колективу конкурсного проекту:  по 10 000 гривень автору Юрію Вербовецькому та  співавтору Тетяні Онищук. Другу премію – 15 000 гривень – вручено  автору конкурсного проекту Вікторії Боженко.

«Поставили перед собою справді амбітні плани – зберегти унікальну пам’ятку обласного значення – палац графа Бадені у Коропці Монастириського району, – наголосив голова облради Віктор Овчарук. – Цього року було виділено 1,5 мільйона гривень на проведення протиаварійних робіт, чим вдалося зберегти цей палац від руйнування. Наступним кроком було проведення відкритого архітектурного конкурсу з реставрації та пристосування палацово-паркового комплексу графа Бадені під культурно-освітній об’єкт. Адже палац перебуває на балансі Коропецького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою».

Наступним кроком буде реалізація проекту-переможця.



«Для цього будемо залучати інвесторів,  шукатимемо грантові пропозиції для співфінансування, інші шляхи для збереження цієї унікальної пам’ятки», – додав Віктор Овчарук.

Заступник голови обласної ради Любомир Крупа звернув увагу на те, що Тернопільщина має значний туристичний потенціал і реставрація палацу графа Бадені – один із кроків його розвитку. «Окрім цього умови конкурсу передбачали пристосування комплексу графа Бадені під освітній об’єкт. Переконаний, що використання його у цих цілях лише підсилить виховання нової військової еліти держави».

Нагадаємо, у червні 2016 року було підвисано розпорядження «Про відкритий архітектурний конкурс на визначення найкращого проекту комплексної реставрації та пристосування палацу графа Бадені в смт Коропець Монастириського району під культурно-освітній комплес».

Джерело.