Тернопільська молодь втілює нові ідеї в життя

Відбувся конкурс проектів розроблених інститутами громадянського суспільства м. Тернополя на 2017 рік.

unnamed-44-2-1

Відтак, як повідомляв «Терен» раніше, завдяки розробці ініціативних програм Тернопільською міською радою, які націлені на кожну сферу людського життя, молодь міста мала чудову нагоду долучитись до творення молодіжної політики в та використати свій шанс у плані втілення нові ідеї в життя і побут міського населення.

Загалом участь у конкурсі взяли 15 громадських організацій, які розробили 19 проектів (загальна сума яких складає понад 600 тисяч грн.).

– Якщо порівнювати цьогорічний конкурс із попередніми, то спостерігається позитивна динаміка, як у кількості поданих проектів, громадських організацій які взяли участь, так і у напрямках на які сфокусовані проекти. Про те, на жаль, положення про конкурс не є досконалим, тому ми, Молодіжна міська рада, цього року обов’язково внесемо власні пропозиції щодо зміни положення, на підставі досвіду участі у конкурсі. Зокрема будемо пропонувати збільшення кількості представників громадськості у складі конкурсної комісії. Напрацьовані пропозиції подамо на розгляд Управлінню у справах сім’ї молодіжної політики та спорту, сподіваємось, що в Управлінні їх врахують, – голова молодіжної міської ради Вероніка Дякович.

Згідно засідання комісії, переможцями визнано:

-Культурно-мистецький гумористичний  проект «Ліга Сміху Тернопіль»; Тернопільську міську організацію «ВІ. АЙ.



ПІ. КВН. ТЕРНОПІЛЬ»; Освітньо-виховний проект – Language School – Всеукраїнська молодіжна громадська організація «AIESEC в Україні»; Комплекс заходів «Ми стали волі на сторожі» Тернопільська міська організація «Спілка Української Молоді в Україні»; Відновлення учасників АТО – громадська організація «Об’єднання бойових побратимів» ; Учнівський інтелектуальний фестиваль «ВУНДЕРКІНДЕР» – громадська організація «Центр комунікаційних студій»; Міжнародний проект «Scientific Fun – Наукові пікніки»;  ТОО ВМГО «Молодіжний центр працевлаштування»; Оздоровлення дітей з синдромом Дауна «Краплинка здоров’я» Громадська організація «Центр сприяння дітям з синдромом Дауна «Бебіко».

Крім проектів-переможців, ще п’ять проектів внесено в календарний план Управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту. Отже, вони також будуть реалізовані:
1. Комплекс інформаційно-навчальних заходів, спрямований на популяризацію та стимулювання розвитку молодіжного підприємництва – ТООВМГО «АТОМ»;
2. Інформаційна кампанія «Ми проти домашнього насильства» – Громадська організація «Інформаційно – правовий центр «Права людини»;
3. Школа помічника місцевого депутата – громадська організація «Центр комунікаційних студій»;
4. Підтримка сім’ї,надання соціальних послуг для сім’ї, дітей та молоді «Тиждень Подружжя у Тернополі» – громадська організація «Можливість»;
5. «Фестиваль сімейних цінностей «Завтра» – громадська організація «Правий сектор».

– Інститути громадянського суспільства, які не пройшли конкурс та їм не надано фінансування, на реалізацію проектів, запрошується в Управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту на опрацювання проектів та спільної реалізації, – повідомляють в Управлінні.

Джерело.