На Хмельниччині жінку підозрюють у вбивстві своєї новонародженої дитини

До Нетішинського відділення поліції надійшло повідомлення з місцевої лікарні про те, що «швидкою» до них доставили 23-річну місцеву жительку з ознаками пологів або викидня. Медикам жінка заперечно відповідала на всі питання про можливу вагітність і пояснювала болі в животі нирковою хворобою. Чоловік, який на момент пологів перебував у селі, теж запевняв, що про вагітність дружини нічого не знав, а зміни в організмі вона аргументувала недугою.

Коли жінку поставили перед фактами, вона зізналася, що для неї дитина була небажаною, тож на облік вона не ставала і ні чоловікові, ні родичам про вагітність не говорила. 6 серпня вранці, коли вона була вдома тільки з двома малолітніми дітьми, у жінки почались перейми. Народила у ванній сама, але запевняла правоохоронців, що дівчинка народилась мертвою. У шоковому стані нібито поклала тіло у пакет і викинула у сміттєпровід на поверсі.

Як повідомив 8 серпня сектор комунікації поліції Хмельницької області, до пошуків тіла на місцевому сміттєзвалищі, окрім поліцейських, задіяли працівників ДСНС та комунальних служб.



Проте вжиті заходи не дали результату.

Як виявилось, жінка намагалась ввести поліцейських в оману, щоб приховати скоєний злочин. Насправді, тіло новонародженої дівчинки вона ретельно запакувала і сховала у кімнаті гуртожитку, де його і виявили під час обшуку. За попередніми результатами експертизи, дитина народилась живою, причиною смерті є асфіксія.

За фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження. У рамках розслідування призначено цілий ряд експертиз. Слідчі дії тривають. Вирішується питання про оголошення жінці підозри та обрання їй запобіжного заходу.

Джерело.