Днями на «чорному ринку» долар вартував майже тридцять гривень

Стрімке зростання курсу долара схвилювало жителів Тернопільщини. Днями на чорному ринку долар вартував майже тридцять гривень. Експерти заспокоюють, що це сезонна тенденція, яка також пов’язана з націоналізацією Приватбанку.

1481618434--groshi--dollar-jpg

Фінансовий аналітик Ганна Васильєва пояснює: коливання курсу долара пов’язанні із сезонними тенденціями. Таке періодично трапляється на початку нового року.

«Ми можемо спостерігати коливання курсу долара. Лише за добу національна валюта впала в ціні майже на дві гривні. На чорному ринку долар вартував 29.



У національному банку на цю ситуацію відразу відреагували. Наразі національний банк намагається стабілізувати гривню. Курс коливається в межах 28 грн. 50 коп. У перші тижні нового року гривня суттєво послабилася на фінансовому ринку. Це переважно пов’язано зі спадом ділової активності. А також вагома причина – націоналізація Приват-банку. У фінансову систему країни потрапили мільйони гривень готівки, це також вплинуло на курс валюти».

Експерти запевняють, вагомих причин для суттєвого підвищення курсу долара немає. Однак втримати ціну на рівні 27-ми гривень, скоріше за все, не вдасться.

Тернополяни вже помітили ріс цін на товари та послуги. Хоча економічних причин для таких тенденцій немає, – запевняють фінансові аналітики. На ціноутворення впливають, на жаль, спекулятивні фактори.

 

Джерело.