Нардеп з Тернополя став на захист активістів, що перекрили перекрили рух вантажів на окуповану територію

Подробиці акції ветеранів АТО з блокування руху вантажів на окуповану територію розповідає у Facebook народний депутат Тарас Пастух (фракція “Самопоміч”), який перебуває в епіцентрі подій.

pastux2

Блокада торгівлі з окупованими територіями, перший блокпост біля населених пунктів Гірське та Золоте, 4 км до лінії розмежування. Попередили СБУ, всі правоохоронні органи про те, що ветерани #АТО заблокували рух залізничною колією.

Попри всі попередження, близько 18 години була вчинена спроба прорвати блокаду вантажним потягом, який з підконтрольної Україні території намагався протягти 56 вагонів на окуповану територію.

Потяг вдалось зупинити, прибула слідча група. Зараз з’ясовуємо, хто дав вказівку його пустити по заблокованій колії на людей.

Опубліковано Тарасом Пастухом 25 січня 2017 р.

Відео зупинки потяга, поширене Тарасом Пастухом у Facebook, зібрало близько 80 тисяч переглядів.

«Ким були завантажені ешелони, які курсували між Україною та окупантами?, – проодить власне розслідування народний депутат. Ось документи з диспетчерської станції Світланове, це кілька кілометрів до окупованої території. Перевозять будівельні матеріали, ліс, сталь, вугілля. Це те, що переміщається згідно з документів.



Що насправді є у вагонах – перевірити неможливо. У наших прикордонників немає потрібного обладнання. А на зміну, яка складається з восьми прикордонників, припадає 10-12 ешелонів, по 40-60 вагонів у кожному. Це значить, що один прикордонник за добу має перевірити 70-90 (!) вагонів. На них всіх видали лише один “спецзасіб” – собаку.
За спостереженнями залізничників, рух на станції значно активніший, ніж був до війни. Тому риторичне запитання – чи вигідно тим, хто торгує і хто все це покриває, щоб війна нарешті закінчилась?», – робить висновок Тарас Пастух.