Що буде з курсом долара в Україні

За прогнозами аналітиків “Альпарі” долар в Україні до кінця року буде продаватися за 28-28,5 гривні.

100_eur-860x484

У 2017-му вирішальними для зростання економіки України будуть кілька факторів: стабілізація ситуації на сході країни, боротьба з корупцією, стабілізація банківської системи, зростання експорту та іноземних інвестицій. Девальвація гривні в цьому році, упевнений старший аналітик “Альпарі” Вадим Іосуб, сповільниться, а долар до кінця року може продаватися по 28,5 гривень.

“Девальвація гривні в 2017 році в порівнянні з попередніми роками сповільниться, курс долара до кінця року може скласти 28-28,5 гривні, і багато в чому буде залежати не тільки від внутрішньоекономічної ситуації, але і від динаміки долара в світі під впливом посилення грошово кредитної політики ФРС США і економічної політики Дональда Трампа. Інфляція знизиться до 8,5-9,5%, а ВВП виросте на 2,3-2,5%”, – розповідає аналітик.

За словами експерта, важливу роль для економіки гратимуть традиційні сектори, такі як машинобудування, видобуток руди, металургія і сільське господарство. Прийняте в кінці минулого року законодавство про спрощення експорту послуг може надати додатковий поштовх сфері IT.

Джерело.