Туалет у центрі Тернополя нагадує фільм жахів. Фотофакт

У Тернополі знову говорять про проблему відсутності громадських туалетів у центрі міста. Тернопільський краєзнавець Тара Циклиняк опублікував фото вбиральні, що знаходиться біля “Перемоги”. Тернополянин зазначає, що претензій до цього туалету не має, однак вважає, що проект побудови туалету для такого великого міста, у порівнянні з іншими будовами, обійдеться в копійки.

14857561709857 hqdefault

— Для більшості туристів, особливо дітей, Тернопіль починається із вбиральні. Така людська природа і це нормально. Це за “Перемогою”. Суть проста — 20,30 людей повинні оперативно “скористатися” вбиральнею і піти гуляти містом. Я пощу це не для того шоб дорікати, просто то є наше реальне обличчя.



Найближча громадська вбиральня знаходиться в парку Шевченка. Я не підтримую ідею щодо того, аби “зобов”язати” заклади громадського харчування “безкоштовно пускати” (бо таку ідею хтось озвучував). Пускайте до себе додому безкоштовно. Проект полюдської великої вбиральні для 200 000-го міста коштує копійки у порівнянні із всім що будується, наводиться, лагодиться, створюється щороку. p.s. до даного туалету в мене нема жодних претензій, — пише у “Фейсбуці” Тарас Циклиняк.

Тернополяни погоджуються з краєзнавцем та говорять, що туалетів в центрі дійсно немає. Часто люди змучені йти у кафе, щоб справити потребу.

— В Тернополі є проблеми з туалетами, в центрі нема жодного, я завжди заходжу в кафе і не встидаюся, але люди не місцеві часто запитують про вбиральню, і тут починаєш ніяково пояснювати що треба йти в кафе…. Якщо це старші люди, то все закінчується терпінням. В Парку національного відродження зробили ремонт, вбиральні, але довго після того була просто закрита на замок. Тепер відкрили, поки чисто і затишно, — коментує Olenka Bednarska.

Джерело.