Влада пояснила, чому замінювати маршрутки тролейбусами не будуть

Тернополянин Юрій Ткачук через збільшення вартості проїзду пропонував у петиції замінити маршрутки тролейбусами. Його звернення набрало необхідну кількість голосів, тому на нього відповіли в міській раді.

14858129033318

У відповіді повідомили, що петиція в повній мірі не може бути задоволена.

«При формуванні мережі маршрутів громадського транспорту міста безумовним пріоритетом був розвиток та формування оптимальної мережі тролейбусних маршрутів. В той же час розвиток автобусного транспорту, як доповнюючого до електротранспорту, не применшує його важливості і значимості для забезпечення стабільного і надійного функціонування системи громадського транспорту в цілому. На основі затвердженої мережі громадського транспорту в травні 2016 року проведено конкурс на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах м. Тернополя, результати якого затверджені рішенням виконавчого комітету №441 від 18.05.2016р. «Про затвердження протоколу засідання конкурсного комітету».

З переможцями конкурсу укладено договори на перевезення відповідно до законодавства.



За рахунок раціонального комбінування маршрутів електро- та автотранспорту, в пікові години автобуси та тролейбуси спільно забезпечують необхідні перевезення, а періоди малих пасажирських потоків автобуси дають можливість вивільнення частини тролейбусів з метою ефективного використання наявного транспорту, а також забезпечують сполучення з віддаленими частинами міста, де низький пасажиропотік та відсутні тролейбусні лінії», – йдеться у відповіді.

Також зазначається, що поступово оновлюється парк тролейбусів, однак, значна вартість нових тролейбусів утруднюють таке оновлення.

«Значно розширилась мережа тролейбусних маршрутів. Запроваджено тролейбусний маршрут №4 «вул. Л.Українки – ринок – пр-кт Злуки». Побудовано тролейбусну лінію на вул. Корольова – Академіка Сахарова, де продовжено тролейбусний маршрут №9 «Вул. Корольова – ринок».

Будівництво тролейбусної лінії на Вул. Протасевича-Довженка дозволило забезпечити обслуговування даного району тролейбусним маршрутом №5 «Вул. Миру – вул. Київська – вул. Лесі Українки».

Завдяки побудові тролейбусної лінії на вул. Лучаківського – С.Будного, вказаний район обслуговується тролейбусним маршрутом №11 Вул. Тролейбусна – вул. Лесі Українки – вул. Київська».

Будівництво тролейбусної лінії на вул. Морозенка – Текстильній дозволило реформувати тролейбусний маршрут №3, забезпечивши швидше сполучення через вул. Текстильну густонаселеного району вул. В.Великого – Л.Курбаса з центральною частиною міста, ринком та районом «Дружба».

У 2017 році заплановано будівництво тролейбусної лінії на вул. Бродівській», – пишуть у відповіді на петицію.

Джерело.