Уже за місяць тернополяни зможуть зареєструвати шлюб всього за добу

З 1 березня у Тернополі стартує пілотний проект «Шлюб за добу». Відтак, тернополянам не доведеться чекати 30 днів, аби зареєструвати сімейні відносини. Свідоцтво про одруження видаватимуть одразу після подання заяви, а протягом 24 годин дані уже будуть у реєстрі.

66965

Цей проект Уряду зі спрощеної процедури реєстрації шлюбу уже пів року діє у Києві, Львові, Одесі та Херсоні, а тепер таку можливість матимуть і тернополяни. Планується, що зареєструвати шлюб охочі зможуть не лише в РАЦСі, а й пропонують для реєстрації приміщення Українського дому «Перемога».

«Шлюб за добу» можуть укладати мешканці не тільки Тернополя та області, а й інших областей та іноземці. Для того, щоб зареєструвати шлюб, треба звернутися до організатора реєстрації шлюбу, обрати дату та час цієї події, укласти договір про надання послуги, до речі, вона вартує близько 2-х тисяч гривень», – розповідає заступник начальника головного територіального управління юстиції у Тернопільській області Ольга Дяченко.

У тернополян думки щодо цього нововведення розбігаються:

«Я вважаю, що шлюб за добу – це не дуже добре, адже це вигідна річ для аферистів, які з певною корисливою метою укладають шлюб, а ще, гадаю, шлюб – дуже серйозна справа і тут би не завадив час на роздуми, адже часто буває, що пара подає заяву на реєстрацію шлюбу, але до визначеної дати – передумують і цю заяву забирають», – зауважує тернополянка Юлія Кравець.

«А на мою думку, реєстрація шлюбу за 24 години – це супер. Молодятам, які уже не можуть дочекатися коли стануть сім’єю – не треба чекати 30 днів, вони можуть одразу узаконити свої відносини», – каже тернополянка Віталіна Стельська.

«Шлюб за добу» є досить популярним серед українців, за пів року по всій Україні цією послугою скористалися близько 3-х тисяч пар.

Джерело.