Залізнична блокада Донбасу: з’ясувались нові деталі торгівлі з окупантами (відео)

Нардепи повідомляють нові подробиці щодо торгівлі України з окупантами та роль “Укрзалізниці” в цій ситуації. Промовисте відео у своєму Facebook опублікував нардеп від Тернопілля Тарас Пастух, – пише НОВА Тернопільська газета.

«3 лютого на пункті блокади поблизу Бахмута з’ясували деталі торгівлі з окупантами і роль “Укрзалізниці”, яка виконуючи розпорядження “зверху”, обслуговує “ДНР” та “ЛНР” та забезпечує перевезення усіх вантажів»,– написав він.

На відео видно його розмову із заступником начальника Донецької залізниці, який навіть не заперечував, що в ешелонах може бути зброя та техніка для російських найманців.

Торгова блокада  Донбасу почалася ще минулого тижня. Проти активістів, які вимагають припинити торгівлю з терористами, уже відкрили кримінальні провадження. Риторика влади проста: з окупованих територій везуть вугілля, а без нього Україні загрожує енергетична криза.
Хоча спеціально для того, щоб не торгувати з бойовиками на державному рівні, раніше була ухвалена формула “Ротердам плюс”. Вона передбачала придбання вугілля у Південно-Африканській республіці та Південній Америці і доставку кораблями до України. Натомість, за цією формулою торгували з окупованими територіями.

 

 

Джерело.