У суді Тернополя розпочали розгляд надзвичайно гучної кримінальної справи

В Апеляційному суді Тернопільської області розпочався розгляд скарги сумнозвісного псевдолікаря Андрія Слюсарчука, відомого як «доктор Пі».

0073_slyusarchuk_sud_4_stanchak

Сихівським районним судом м. Львова його було визнано винним у п’яти випадках незаконної лікарської діяльності, двох вбивствах з необережності, шахрайстві, підробленні документів та засуджено до восьми років ув’язнення. У місцях позбавлення волі «доктор Пі» провів чотири роки і сім місяців. Влітку минулого року він вийшов на волю за так званим «законом Савченко», згідно з яким день у слідчому ізоляторі, де він провів більше двох років, зарахували як два у в’язниці. Тому вважається, що Слюсарчук відсидів майже сім років, решту терміну відбуває в умовно-достроковому звільненні. Нині псевдолікар вимагає в апеляційному суді зняти усі обвинувачення і планує… продовжувати свою діяльність.



Слухання апеляційної скарги перенесли на березень, оскільки новий адвокат заявника попросив час для вивчення 50-ти томів справи.
Нагадаємо, Слюсарчук свого часу став відомим після участі в телепроектах під ім’ям «Доктор Пі», де демонстрував свої нібито феноменальні здібності, зокрема, відтворював 30 мільйонів знаків числа Пі. Він вважав себе доктором медичних наук і нейрохірургом, самовільно й одержимо брався за скальпель…
На Тернопільщині доктор Пі теж залишив свій кривавий слід — оперував, якщо можна так сказати, трьох наших краян, які згодом померли. У червні 2008-го після операції за участю Слюсарчука в Чортківській райлікарні не стало 11-річної Світланки Вiцентович. У серпні того ж року після скальпеля псевдолікаря пішов із життя 44-рiчний Василь Кринiцький із села Горішня Вигнанка Чортківського району. У січні 2010-го після чотирьох операцій Слюсарчука, не стало трирiчного Даниїла Прокопчука — сина священика із села Великі Млинівці Кременецького району.

Джерело.