Тернопіль перетворюють на велосипедне місто

У Тернополі затвердили програму розвитку та стратегію велосипедної  інфраструктури міста.  Згідно програми, у місті вже найближчим часом повинні з’явитись велосипедні контрсмуги на дорогах з одностороннім рухом, веломаршрут Бам-Дружба-Східний та місця для паркування велосипедів.

velodorigka

Додамо, що на останньому засіданні виконкому було прийнято рішення про затвердження титульного списку об’єктів велоінфраструктури, які мають бут зроблені у 2016 році.

Це окремі об’ єкти, вони локальні, це частина на “Сонячному” масиві, частина в центральній частині міста. Їх мета зробити об’єднати  Тернопіль у велику веломережу. Перелік цих об’єктів визначали не працівники міської ради, а велоспільнота міста Тернополя. Тернопільські велоактивісти в співпраці з ініціативними організаціями роблять велику роботу. Вірю, що у співпраці з громадою і міською радою скоро буде результат, – зазначив очільник Сергій Надал

Згідно з рішенням, найближчим часом у місті буде облаштовано велоінфраструктуру на таких об’єктах:

– на бульварі Шевченка (поблизу Українського дому «Перемога»)

–  на вул.



Білецькій (в районі переходу від ДПІ до парку ім. Т.Шевченка),

-вул. Грушевського (в районі переходу від ОДА до парку);

– вул Руській (поблизу переходу біля зупинки «Готель Галичина» та поблизу Надставної церкви);

– на просп. С.Бандери (поблизу переходу від бульвару Д.Галицького до парку Національного Відродження);

– на вул. Текстильній (поблизу фабрики меблів «Нова» та Тернопільського обласного центру зайнятості), а також будуть встановлюватися велопарковки у місті.

джерело http://ternopillive.com.ua/