Тернопільська біатлоністка знову на висоті

Сьогоднішній день пам’ятний для вболівальників біатлону не лише двома видовищними гонками – гонками переслідуваннями (чоловічий старт нас чекає через кілька годин), а й значними прогресами українських біатлоністок. Серед українок на трасу вийшли тернополянка Настя Меркушина (10) та Юлія Джима (22).

9304227431480758711-680x463

Справжньою несподіванкою став пропуск гонки нашим капітаном Олени Підгрушної. Це у тренерському штабі ще не прокоментували.

Для молодої 22-річної Меркушиної десяте місце у спринті стало не лише найкращим результатом серед українок, а й загальним “персонал-бест” на Чемпіонаті світу. Як зазначила сама спортсменка на прес-конференції, їй ще є куди покращуватися і це далеко не кінець.

На першому колі Анастасія програла сім позицій, проте чисто відстрілялася на вогневому рубежі, відігравши зразу вісім позицій. Як результат – дев’яте місце після виходу зі стрільбища. Юлія Джима першу стрільбу пройшла без завалів.

Друга стрільба пройшла для тернополянки без промахів, зробивши її відмінницею.



Не відстає від своєї співвітчизниці і Юлія Джима, яка хоч і стріляла довше, але теж відпрацювала чисто.

Перша стійка пройшла для українських дівчат 50 на 50 – Меркушина знову стріляє чисто, тоді як Джима змушена пробігти додаткові 300 метрів. Зазначу, що Настя зі стадіону вийшла п’ятою із відставанням у 31 секунду, йдучи в ногу з Дальмаєр, Макаряйнен, Домрачевою та іншими зірками світового біатлону.

Останній вогневий рубіж тернополянка відпрацювала чисто, вибивши 20 з 20, тим самим ставши круглою відмінницею. У Джими знову два промахи.

Чемпіонкою світу у гонці переслідування стала Лаура Дальмаєр, “срібло” виборола Дарія Домрачева, а третє місце дісталось Габріелі Коукаловій.

Наша Анастасія Меркушина покращила свій “персонал-бест”, здобувши восьме місце. Юлія Джима посіла лише 23-ю сходинку.

Джерело.