Таємне засідання земельної комісії в міськраді

Стратегічно важливе кадрове питання прийняла комісія, що була скликана міським головою всупереч регламенту. Оцінку легітимності даного засідання повинні давати правоохоронні та судові органи, каже секретар Тернопільської міської ради.

thumb_535339_news_m

Всупереч регламенту на прохання міського голови Сергія Надала 13 лютого о 18:00 в міській раді відбулося таємне засідання земельної комісії. Без голови комісії, депутата від Об‘єднання «Самопоміч» Андрія Шкули, було прийнято стратегічно важливе кадрове питання. Зокрема було прийнято рішення про зняття тимчасового виконання обов’язків секретаря комісії з представника ВО «Свобода» Романа Навроцького та обрання секретарем комісії депутата від ПП «Громадський рух «Народний контроль» Володимира Бліхара.
Про причини термінового зібрання комісії розповідає депутат Володимир Бліхар. В нашій комісії склалася доволі нездорова ситуація з певними питаннями по сервітутах, які діставалися з-під поли і розприділялися та продавалися за незрозумілою схемою – коментує пан Бліхар. – Тому я вважаю, що сьогодні це вже надоїло усім нормальним людям, які мають “клепку” в голові.



Я промовчу, де інколи відбуваються комісії, і як через коліно нагинають депутатів тому що там комусь щось треба. Але я скажу, що такого більше не буде. Пан Бліхар також зазначив, що це зібрання скликано виключно по внутрішній потребі комісії, і тут жодної політики немає. Окрім цього, Володимир Бліхар нашому журналісту зазначив: ”Якщо ви напишете, що комісія збиралася і тут були якісь незрозумілі питання і це бунт, то я вам обіцяю, що я особисто кину всі сили на “RIA плюс”! На засіданні також був присутній секретар Тернопільської міської ради Віктор Шумада. Я також не знав, що відбувається таке засідання комісії. Дізнався випадково від колег, які там були присутні, – коментує пан Шумада. – Так як я в цей час був ще на робочому місці, я завітав до них. Тому власне і був присутній на засіданні. Оцінку легітимності даного засідання повинні давати правоохоронні та судові органи. Однак попри це все, Віктор Шумада на цьому засіданні колегам нагадав норми регламенту та положення самої комісії. Колеги продовжували збори і розглядали питання, які вважали за потрібне, – каже пан Шумада. Окрім кадрового питання, присутніми депутатами ради було рекомендовано в найближчий термін провести засідання комісії для того, аби розглянути ряд питань, що накопичилися. ​Про те що комісія нелегітимна пише на своїй сторінці у Facebook голов змельної комісії Андрій Шкула.

Джерело.