У соцмережах у «Групі смерті» підлітків «підбивають» вчинити самогубство та зняти це на відео

У соцмережі «Вконтакте» діє група, яка вбиває дітей. “Група смерті” розрахована на підлітків (в основному на дітей 15 років). Спершу адміністратори групи дають учасникам певні завдання, наприклад, свідомо порізати собі руки лезом, відзнявши це на відео. Метою “гри” є доведення дитини до самогубства, яке вона зафіксувати на камеру.

1480090152--kriminal--unnamed_11-jpg

Про такі “групи смерті”, як «Синий кит», «Тихий дом», «Разбуди меня в 4:20» почали говорити в Росії ще у травні минулого року. Помітно, що ці групи об’єднані спільною символікою – це кити, які насправді обрані не випадково, бо кити – одні з небагатьох видів ссавців, що можуть самостійно покінчити життя, самовільно викидаючись на берег.

Хоча одного з організаторів смертельної групи – відомого у соцмережі під ніком Філіп “Ліс” спіймали правоохоронці і посадили його до в’язниці – гра поширилася й іншими країнами, в тому числі в Україні і продовжує функціонувати.

Відомо, що організатори групи підключили до роботи у групі ще й кваліфікованих психологів, які працюють з дітьми та швидко доводять їх до самогубств. У «групах смерті» виявили уже 13 тисяч українських учасників, траплялися випадки, коли підлітки таки вчиняли самогубства – це сталося у Донецьку та Івано-Франківську.

Правоохоронці закликають педагогів, батьків, усіх дорослих роз’яснювати дітям, наскільки небезпечна ця група і які наслідки веде за собою ця гра. Поліцейські просять усіх допомогти вберегти дітей від смерті, яку вони самі собі можуть заподіяти через участь у страшній грі.

 

Джерело.