Тернопільські активісти навідалися до головного будівельника області, аби запитати про розтрату коштів

У п’ятницю, 17 лютого, тернопільські активісти навідались до начальника Управління капітального будівництва Тернопільської ОДА Віктора Кузяка, аби запитати його про розтрату державних коштів.

1487351623--oblasna-rada--16811029_692345234279150_923001815_o-jpg (1)

Сьогодні на прес-конференції по звіту про річну діяльність Управління капітального будівництва було «гаряче». Активісти звернулися до Віктора Кузяка, аби він пояснив, чому службовців із його управління звинувачують у зловживанні службовим становищем та розтраті державних коштів. Адже, як відомо, днями прокуратура Тернопільської області порушила з цього приводу чотири кримінальні провадження. Крім розтрати коштів під час ремонту доріг, будівництва очисних споруд, йдеться й про капітальний ремонт у Великоберезовицькій загальноосвітній школі.
Утім, як зазначив, начальник Управління, розтрата коштів жодним чином не могла відбутися. Роботи вже завершені й виконані в повному обсязі.

– Капітальний ремонт відбувався згідно із проектною документацією та затвердженим кошторисом, – наголосив Віктор Кузяк. – Є акт виконаних робіт, де чітко зазначено, що на даному об’єкті державі збитків не завдано, а роботи виконані в повному обсязі.

Активісти провели власне розслідування й з’ясували, що у затвердженому проекті було прописано утеплення школи пінопластом марка 35, а на фотографіях і відео, за їхніми словами, зафіксовано, що пінопласт марки 25.



Телефонували вони й до фірми, де підрядник купував пінопласт, і їм підтвердили, що купили партію пінопласту марки 25.

– Я вважаю, що це неправдива інформація, тому що інженери технічного нагляду, які здійснювали контроль мають зовсім інші дані, – заперечив Віктор Кузяк. – Підрядник, крім школи у Великі Березовиці, мав ще кілька об’єктів, а фотографії активістів – підроблені.

Тепер законність дій службовців має встановити прокуратура, яка, власне, й порушила кримінальні провадження за ч.2 ст. 364 ККУ – зловживання службовим становищем, ч.5 ст.191 ККУ – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах.

Утім, як зазначив Віктор Кузяк, виходячи з даної інформації, можна сказати, що досудове розслідування перебуває на початковій стадії. В даних кримінальних провадженнях не було проведено ні позапланової ревізії, ні аудиторської перевірки, адже ні СБУ, ні поліція не мають спеціалістів з будівництва.

– Я хочу наголосити, що Управління капітального будівництва не здійснює будівництва, а лише нагляд, тому дана інформація дискредитує діяльність Управління капітального будівництва, оскільки нівелює динаміку позитивних дій управління, – додав Віктор Кузяк.

 

Джерело.