У клубі бізнес-подій тернопільські школярі займалися проектним менеджментом

Засідання “Клубу бізнес-подій”, що діє у Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості, цього разу відбулось у місцевій ЗОШ № 28. Старшокласники обговорили тему: “Проектний менеджмент”.

1487581940--osvita--bussines-jpg

У клуб була запрошена гостя – практикуючий психолог Катерина Подтабачна, яка є співавтором проекту, що виграв грант від Тернопільської міської ради.

«Ідеї є навколо нас, і саме від нас залежить їх розвиток», – звернулась до школярів психолог. Вона розповіла присутнім про поняття проектного менеджмету, його етапи, ресурси тощо.
Вона провела з дітьми гру «Асоціації», під час якої діти шукали цікаві асоціації до слова «екскурсія». Школярі запропонували свої асоціації: подорож, емоції, відпочинок, пригоди, задоволення, знайомства, пізнання нових місцевостей. Потім Катерина розповіла про ланцюжок опису цієї ідеї, а далі й проекту: яку проблему вирішує цей проект, його мета, завдання, цільова аудиторія, необхідні ресурси (матеріальні та не матеріальні) для втілення проекту, які очікуються результати, пошук грантодавців, які захочуть долучитись до реалізації проекту.

Психолог наголосила, що варто розпочинати з маленьких проектів, які, наприклад, можна реалізовувати у школі.

 

Джерело.