Голова Тернопільської ОДА: Наруга над консульськими установами – неприпустима

Голова Тернопільської ОДА Степан Барна різко засуджує вчинок осіб, які облили фарбою Візовий центр країн Австрії, Литви та Польщі у м.Тернопіль.

При цьому він підкреслив, що напис «Наш Степан Бандера» швидше можна вважати проявом політичної провокації, аніж істинною патріотичною позицією.

Голова ОДА звернуся до правоохоронних органів, Служби безпеки України та ГУ Національної поліції з проханням оперативно розслідувати інцидент, і притягти до відповідальності винуватців.

«Подібні наруги над дипломатичними установами в нашій області – неприпустимі! Ми намагаємося докладати максимум зусиль, щоб розвивати дипломатичні відносини та укріплювати міжнародні зв’язки Тернопільщини з іншими країнами. Для нас добросусідство із країнами Європи – є одним із пріоритетів. Тому дії осіб, які дозволяють собі подібні акти вандалізму, дискредитують Тернопільщину, а отже вони мають бути притягнуті до відповідальності», – зазначив Степан Барна.

При цьому він наголосив, що істинні патріоти мають можливість вшанувати пам’ять борців за незалежність України, долучившись до заходів із відзначення в області Року Української Повстанської Армії.

 

Джерело.