На Тернопільщині майже половина безробітних – молодь віком до 35 років

На Тернопільщині майже половина безробітних – молодь віком до 35 років. Багато серед безробітних також жінок, робітників, службовців та осіб з вищою освітою.

За даними Тернопільського обласного центру зайнятості, станом на 1 лютого в області були актуальними близько двох тисяч вакансій, найбільше з них було для робітників.

В середньому на Тернопільщині на одне робоче місце претендує шість осіб. Ситуація по всіх районах області, крім Чортківського, – значно гірша. Там на одне вільне робоче місце є більше претендентів.
Зокрема, згідно із статистикою, в січні до центру зайнятості звернулися понад 15 тисяч осіб, з них лише півтори тисячі працевлаштували. На початку лютого на обліку перебували понад 12 тисяч осіб, третина з яких – молодь віком до 35 років. Багато серед безробітних також жінок – майже 50%, робітників – також близько 50%, службовців – більше третини, та осіб із вищою освітою, кількість яких у відсотках – майже 42.



Зазначають також, що у Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості на обліку перебуває майже 80% осіб, які мають вищу освіту.

Зі всіх безробітних станом на 1 лютого отримували допомогу (в середньому 1777 грн.) лише 86%.

Крім того, в обласному центрі зайнятості наголошують, що серед вакансій, які подаються у службу зайнятості збільшилося вакансій з мінімальною заробітною платою з 12,6% у січні 2016 року до 42,0% у січні цього року. Серед поданих вакансій лише 4,2% були із зарплатою вищою від середньої по області.

 

Джерело.