Регулярний перегляд телевізора прискорює настання смерті – вчені

Регулярний перегляд телевізора вбиває в прямому сенсі цього слова, прискорюючи наступ смерті. Австралійські вчені прийшли до висновку, що кожна година, проведена біля телевізора віднімає 22 хвилини життя.

В особливій групі ризику знаходяться ті, хто лежить біля «дуроскопа» по шість і більше годин на добу. В такому випадку можна домогтися приголомшливих результатів, померши на 5 років раніше. Секрет такого сильного негативного впливу перегляду телевізора криється в тому, що людина веде малорухливий спосіб життя. А це веде до загальним застійних явищ в організмі, уповільнюється кровообіг, знижується обмін речовин, погіршується діяльність серцево-судинної і дихальної систем, що, в кінцевому рахунку, веде до розвитку цілого «букету» хронічних захворювань, передчасного старіння й смерті.

Вихід з цієї неприємної ситуації є. Австралійські вчені радять скоротити до мінімуму добовий перегляд телевізійних передач, віддаючи перевагу активним видам відпочинку: прогулянки на свіжому повітрі, розгадування ребусів, кросвордів, захоплені проведення часу з друзями, виконання щоденного комплексу фізичних вправ.

 

Джерело.