На Тернопільщині хлопчик вступив у групу смерті й уже почав виконувати завдання

В одному з районів Тернопільщини поліцейські виявили факт, коли дитина вступила у групу смерті й уже почала виконувати небезпечні завдання.

Про це сьогодні на брифінгу розповів начальник обласної поліції Олександр Богомол. Він повідомив, що даний випадок зафіксували вчора, 22 лютого. Жертвою зловмисників, які схиляють дітей до виконання смертельних завдань, став 13-річний хлопчик.

– На жаль, у нашій області тему з небезпечними іграми оминути не вдалося, – зазначив керівник поліції. – Ми проводили активну профілактичну роботу в усіх навчальних закладах і завдяки цьому вдалося виявити дитину, яка грала у «Синіх китів».
Як вдалося з’ясувати правоохоронцям, хлопчика запросили у групу «Сині кити» у соцмережі «ВКонтакте». Після того, як він до неї приєднався, отримав повідомлення про те, що слід виконати кілька завдань, першим з яких було вирізати ножем зображення кита.

– Іншим завданням було сильно порізати всю руку, але потерпілий злякався і видалився з даної групи, – розповів Олександр Богомол. – Зареєстровано також факти, коли на дітей у соцмережах намагалися повпливати.



Діти вступали в групи, проте не шкодили своєму здоров’ю. Попереджувальні заходи все-таки дали свої результати. Найнебезпечніша категорія дітей – діти в неповних сім’ях, діти, у чиїх сім’ях є асоціальні прояви.

Крім того, за словами головного поліцейського області, зловмисники діють не лише через соціальну мережу «ВКонтакте», а й через «Однокласники», «Інстаграм», діти роблять одне одному розсилки через різні поштові адреси. Заблокувати повністю ці групи поліція не зможе. Єдине, що залишається – це попередити, запобігти.

 

Джерело.