НЕВДОВЗІ У ТЕРНОПОЛІ БУДЕ «ГРОМАДСЬКИЙ БЮДЖЕТ»

Незабаром у Тернополі запрацює проект «Громадський бюджет». Про це інформує телеканал TV-4. Він дасть можливість ініціативним групам реалізовувати свої проекти за гроші з міського бюджету. На це тепер будуть виділяти 1% від загальної суми бюджету на рік.

byudzhet

На громадські проекти у Тернополі з бюджету міста виділять 1 % від загальної суми. На 2017 рік це буде близько 5 мільйонів гривень. Брати участь у конкурсі проектів мають право групи із 25 тернополян.



Прийом заяв почне діяти з 1 жовтня. Відкрите голосування за пропозиції відбудеться у листопаді. Проекти, які наберуть найбільшу кількість голосів, будуть профінансовані з міського бюджету в 2017 році.

– В цьому році ми почали активно працювати для провадження в Тернополі системи “Громадського бюджету”. Нам вдалося попасти до семи міст в Україні, які виграли конкурс, і за рахунок агенції міжнародного розвитку США USID, спільно з громадською організацією Київський інститут бюджету і громадських технологій, ми отримали право на отримання безкоштовного програмного забезпечення і проходження навчання, як реалізовувати бюджет за участі громади у місті Тернополі, – розповідає міський голова Тернополя Сергій Надал.

– Люди розробляють проектну заявку по прийнятій формі, а далі подають її в ті сроки, коли стартує конкурс, тобто з першого числа. Заявки подають у друкованому вигляді чи через комп’ютер. Після чого створена у місті комісія розглядає заявки, – пояснює  менеджер “Громадського проекту” Всеукраїнської громадської організації “Інститут бюджету та соціально-економічних досліджень” Катерина Борисенко.

Детальніша інформація про те, як правильно подати заявку на конкурс поектів, які для цього потрібні документи та інше, незабаром з’явиться на сайті міської ради Тернополя.

джерело http://www.vision.ternopil.ua/