Киянам продовжують приходити квитанції з захмарними цифрами

Майже 3000 гривень – за комуналку в однокімнатній квартирі. Та ще й без гарячої води і з ледь теплими батареями. Так живуть в одній зі столичних багатоповерхівок, – пише zik.

Про це повідомляє Сегодня.

Мешканці будинку щомісяця оплачують квитанції з захмарними цифрами. Рахунки їм виставляє місцевий ЖЕК. Тому жодної угоди з постачальниками води і електроенергії у людей немає. «У мене на однокімнатну квартиру на місяць – 850 кіловат.



Я заплатила за світло 1250 гривень» – скаржиться Наталя, мешканка будинку.

У цьому комплексі люди живуть вже 10 років, але багатоповерхівка – до сих пір не здана в експлуатацію. Тому що не виконані технічні умови. Тому – тарифи на електрику та опалення тут особливі, як для будмайданчика.

«32.50 – це 4 і 3 секція, 42 грн – 1 і 2, 48 грн – 5 і 6 секції. Що найцікавіше, люди платять колосальні гроші і сидять з холодними батареями. Зараз тепло, а коли було холодно, у людей 10-12 градусів в квартирі», – нарікає Наталя.

Всі 10 років немає в цьому будинку і гарячої води. «Тут тільки бойлером всі користуються – тому що теж немає підключення – договору з Київводоканалом», – говорить одна з мешканок будинку.

У столичній адміністрації пояснюють: ця будівля свого часу побудована з порушенням норм, просто над каналізаційним колектором і тепломережами.

«Поки колектори не перенесуть – введення в експуатацію даного будинку в принципі неможливе. Тому що колектор глибокого залягання і великого діаметра. Якщо він не дай бог «складеться» – весь будинок піде під землю» – пояснює Олексій Тихонов, радник заступника мера Петра Пантелєєва.

Тому тарифи на тепло поки недоступні. А ось за вартістю електроенергії жителі ведуть переговори. Щоб укласти прямі договори з постачальником.

 

Джерело.