У Тернополі відбувся семінар щодо гендерної рівності чоловіків та жінок

Процес забезпечення рівних прав та можливостей як чоловіків так і жінок — невід’ємна складова у формуванні справжньої європейської спільноти. Про це наголосив начальник відділу сім’ї та молоді Тернопільської обласної державної адміністрації Ігор Чорний під час тематичного семінару «Реалізація принципу рівних прав і можливостей жінок і чоловіків на місцевому рівні в розрізі процесів децентралізації», що відбувся 27 вересня у Тернополі.

8coss18i
Організатори семінару — представники Програми USAID «РАДА: відповідальність, підзвітність, демократичне парламентське представництво». У даному заході взяли участь представники органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, депутати, представники громадських та благодійних організацій, які здійснюють заходи у сфері забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у Тернопільській області.
«Гендерна політика стосується кожного без винятку громадянина України й саме дотримання рівності прав жінок та чоловіків забезпечує ефективну політику в цілому. Особливо у питаннях впровадження децентралізації місцевої влади», — наголосила консультант з гендерних питань Програми USAID «РАДА: відповідальність, підзвітність, демократичне парламентське представництво» Олена Суслова.
Також присутні відзначили, що право жінки на представництво у владних структурах в Україні – це загальноприйнята європейська практика. Разом з тим, поняття гендерної рівності нерідко ототожнюють саме з рівністю жінок, а не рівністю статей, йшлося під час семінару. Адже й у чоловіків також можуть бути певні обмеження. Для прикладу, надання йому додаткових відпусток, права на скорочений робочий день тощо.
Крім цього, учасники семінару закцентували увагу на повноваженні місцевих органів виконавчої влади з реалізації ґендерної політики в розрізі процесів децентралізації.

Джерело http://www.oda.te.gov.ua/