На Тернопільщині після кіз фестивалитимуть бджоли

2 жовтня громадська організація «Жуківська» та Жуківська державна  музична школа проведуть перший фестиваль-ярмарок меду та інших продуктів бджолярства  «Жу-Жу-Жуків» в с. Жуків Бережанського району.

У рамках фестивалю відбудеться відкритий дитячо-юнацький конкурс творчості «Мистецький вулик». Конкурсанти покажуть свої таланти у трьох номінаціях:

“Bокальне мистецтво” (солісти);

“Хореографічне мистецтво”(ансамблі),

“Мистецтво слова”(читці).
Також у програмі фестивалю ярмарок медy та інших продуктів бджолярства; тyрнір з волейболy, «Богатирські забави»; змагання з вправності водіння мотоблоку; майстер-класи народних умільців з відливання свічок з натурального воску, плетіння із соломи, квілінг, виготовлення старосвітських бандур, виготовлення писанок ;виступи вуличних музикантів;гала-концерт переможців конкурсу «Мистецький вулик»

Родзинка фестивалю  –  концерт художнього народного колективу дитячого ансамблю пісні і танцю “Світанок” (м. Київ) та хореографічної  стyдії «Оксамит» (м. Рівне).

Мета  фестивалю –  дати поштовх для відродження пасічництва на Бережанщині  як одного з традиційних українських промислів. А також об’єднати народних майстрів краю в один «вулик» і їхнім прикладом  мотивувати молодь розвивати свої творчі здібності., – пише «Моя газета».

14429423_1229523433775274_1526516512_n

Джерело http://pro.te.ua/