У Тернополі вшанували пам’ять Тараса Шевченка

Тернополяни вшанували відомого українського поета, письменника, художника, громадського діяча Тараса Григоровича Шевченка. У цей день міський голова Сергій Надал разом з представниками духовенства та громадськістю поклав квіти до пам’ятника Кобзаря. Також відбулась панахида, яку відслужили представники традиційних українських церков.

– Тарас Шевченко був не лише відомим письменником та художником, хоч він і збагатив світове мистецтво та культуру. Сьогодні ми також згадуємо його як людину, яка найбільше ідентифікувала нашу українську націю в світі, ми згадуємо його як творця української державності, який заклав модель руху українського народу до побудови справедливої української держави, – зазначив очільник Тернополя.
До слова, у Тернополі впродовж наступних декількох днів відбуватиметься ряд дійств з вшанування пам’яті Тараса Шевченка.

10 та 11 березня в Українському домі «Перемога» відбудеться мистецьке свято «Шевченківський розмай» та Святковий концерт з нагоди 203-ої річниці від дня народження Т.Г.Шевченка, також заплановані інші заходи в міських бібліотеках.

 

Джерело.