У Тернополі розпочали будівництво нового сучасного мікрорайону

У Тернополі розпочалося будівництво нового та сучасного мікрорайону під назвою «Північний». На поки що майже неосвоєній території площею 70 гектарів з’являться житлові будинки, багатоповерховий паркінг, школи та дитсадки. Ця частина міста буде чи не найсучаснішим районом Тернополя – там буде розвинена соціальна сфера, спортивні установи, пішохідний бульвар та нові вулиці.

Мікрорайон розташований в північно-східній частині Тернополя, в межах проспекту Злуки, вулиць Текстильної, Генерала Тарнавського, Володимира Великого.

– Цей мікрорайон буде збудований за останніми сучасними вимогами та стане одним із самих зручних в нашому місті. Зараз розробляються проекти головних доріг та кошторис. В найближчому часі буде реалізована перша частина цієї дороги, яка буде продовженням вулиці Київської. Там облаштують два тротуари та нове освітлення, – розповідає директор будівельної компанії «Матла» Андрій Матла.

Він каже, що мікрорайон «Північний» будуть споруджувати із врахуванням попереднього досвіду будівельних компаній, відтак, використовувати будуть найновіші технології.

– Ми розуміємо, що місто повинне розвиватися, мають будуватися не лише нові будинки, але й нові райони.



Важливо, щоб для людей все було доступно та зручно. Наша будівельна компанія вже завершує там будівництво одного проекту та буде розпочинати роботу над другим, – говорить Андрій Матла.

На мікрорайоні «Північний» передбачається будівництво житлових багатоповерхових будинків з повним комплексом установ і підприємств обслуговування. Рекреаційна зона активного відпочинку буде представлена пішохідним бульваром, сквером та лижно-слаломною трасою.

Окрім того, запроектовані загальноосвітні школи на 33 класи з басейном і спортивним комплексом, дитячий садок на 210 місць, церква св.Миколая з парафіяльним будинком, торгово-побутовий комплекс, торгово-офісний комплекс, торгово-розважальний комплекс, церква Різдва Богородиці та центр сім’ї «Свята Родина», побутовий комбінат, комплекс відкритих спортивних майданчиків, відкриті спортивні майданчики мікрорайону.

Зазначимо, що містобудівну документацію «Детальний план території мікрорайону «Північний» вже затвердили в Тернопільській міській раді. Проект рішення Про затвердження детального плану території мікрорайону «Північний»
Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Джерело.