Як горе-злодій сам “спалив” себе

Зловмисник якраз повертався з чергової вилазки і тягнув поперед себе крадений двоколісник, як його помітили патрульні поліцейські. Звідки велосипед – зловмисник намагався придумати, та його заплутаним поясненням правоохоронці не повірили. З’ясувалося, крадія ще й розшукує суд.

35-річний тернополянин замість відвідувати судові засідання в якості підозрюваного у кримінальному провадженні, розслідуваному за фактом замаху на крадіжку, вирішив, що корисніше шастати під’їздами багатоповерхівок у пошуках легкої наживи. Зловмисник викрадав велосипеди.

Як встановили правоохоронці, 35-річний лиходій причетний до крадіжки чотирьох двоколісників. Чуже майно вартість якого, зі слів заявників, п’ять-шість тисяч гривень, здавав до ломбардів за тисячу-півтори, а гроші витрачав на власні потреби.

Місцем крадіжки ставали сушильні приміщення. Одного разу зловмисникові вдалося відімкнути замки шляхом підбору ключа, іншого разу виламав раму дверей, бувало, що й шибу знімав.



Загалом підозрювану, якого затримали в порядку статті 208 КПК, інкримінують три крадіжки. Був випадок, коли за один раз липкорукий поцупив одразу два велосипеди.

Досудове розслідування триває. Вирішується питання про обрання підозрюваному міри запобіжного заходу.

Джерело.