Небезпечна чума, яку зафіксували на Тернопільщині, вже відступила

У понеділок, 13 березня, відбулося засідання протиепізоотичної комісії при Тернопільській обласній державній адміністрації

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив екс-голова Тернопільської обласної ради, а тепер керівник територіального відділення Держспоживпродслужби у Тернопільській області Василь Хомінець.

Крім того, що члени протиепізоотичної комісії вирішили звернутися до керівництва області щодо залучення коштів з резервного фонду для знезараження та локалізації ветеринарних відходів на території філії ДП «Укрветсанзавод», що в селі Острів Тернопільського району, то ще й прийняли рішення про скасування 40-денного карантину у зв’язку із захворюваннями тварин і птахів. Йдеться про спалах африканської чуми свиней у Збаражі та пташиний грип на Борщівщині.
«Наразі в Тернопільській області не виявлено нових випадків захворюваності. Дякую всім фахівцям за оперативне реагування та злагоджені дії, які унеможливили розповсюдження небезпечних для тварин інфекцій на інші території області», – написав Василь Хомінець.

Нагадаємо, 19 січня було лабораторно підтверджено перший за історію випадок захворювання тварин у Тернопільській області, а конкретно — у Збаражі. Донедавна Тернопільщина залишалася в трійці областей, де не було зафіксовано жодного факту такої епідемії. Було визначено й зону захисту від поширення африканської чуми свиней (від 3 до 10 км) — місто Збараж, та зону нагляду (від 20 до 150 км) — Збаразький, Зборівський, Лановецький, Підволочиський, Тернопільський райони і місто Тернопіль.

 

Джерело.