За блокаду і проти ГЕС – принципова позиція депутатів від Української Галицької Партії у Чорткові

На позачерговій сесії Чортківської районної ради депутати прийняли рішення «Про засудження силового розгону 13 березня 2017 року Редуту № 3 імені добровольців 16 батальйону 58 мотопіхотної бригади блокади торгівлі з окупованими територіями».

Уповноважений представник депутатської групи Української Галицької Партії Любомир Хруставка виступив із вимогою до діючої влади припинити торгівлю з окупантами. Він запропонував, також, направити звернення і до народного депутата України Олега Барни, який, як представник виборчого округу, враховуючи думку громади, що його обрала, повинен чітко вказати свою позицію стосовно силового розгону блокувальників.

Депутати районної ради одноголосно підтримали заяву до центральних органів влади.

Любомир Хруставка ініціював внесення в порядок денний сесії не менш важливого питання, яке стосується будівництва каскаду ГЕС з водосховищами на верхньому Дністрі на території Тернопільської області. До обговорення питання був запрошений і виконавчий директор ЕГО “Зелений Світ” Олександр Степаненко, котрий більше 10 років займається вивченням питання екології та ініціював велику кількість акцій протесту стосовно недопущення будівництва ГЕС на р. Дністер. Науковець нагадав, що Дністровський каньйон визнано одним із семи природних чудес України. Він переконаний, що необхідно зупинити проект на стадіїї розроблення, бо це суперечить стратегії розвитку туристичної індустрії в Україні, одним із пунктів якої є розвиток туризму та рекреації.

Депутати районної ради одноголосно проголосували за рішення «Про підтримку звернення депутатів Тернопільської обласної ради щодо заборони будівництва каскаду гідроелектростанцій з водосховищами на верхньому Дністрі на території Тернопільської області» та звернулися до Народного депутата України Барни О.С. з вимогою безумовного врахування думки виборців щодо заборони будівництва каскаду гідроелектростанцій з водосховищами на верхньому Дністрі на території Тернопільської області, публічного висловлення своєї позиції з даного питання.

 

Джерело.