Працевлаштування демобілізованих учасників АТО

У Козівському районі об’єднали зусилля щодо працевлаштування демобілізованих учасників АТО.


У Козівському районному центрі зайнятості відбувся семінар з 18 колишніми воїнами на тему: «Об’єднуємо зусилля щодо працевлаштування демобілізованих учасників АТО» за участю представників управління праці та соціального захисту населення РДА, Козівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Козівського об’єднаного управління Пенсійного фонду України, Бережанського відділу поліції головного управління національної поліції в Тернопільській області, громадського формування «Самооборона Козівщини».
Заступник директора РЦЗ Марія Шнайдер розповіла присутнім про послуги центру зайнятості щодо сприяння працевлаштуванню недавніх захисників Вітчизни; повідомила про актуальні вакансії, в тому числі і про службу за контрактом у Збройних Силах України, в Держприкордонслужбі.
Заступник начальника – начальник відділу персоніфікованого обліку пільгових категорій населення управління праці та соціального захисту населення РДА Наталя Орисик поінформувала присутніх про соціальні пільги для учасників АТО: пенсійне забезпечення, пільги на житлово-комунальні послуги, перевезення, можливості психологічної реабілітації, санаторно-курортне лікування учасників АТО та членів їхніх родин.
Директор Козівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Наталія Кульбаба наголосила на тому, що центр надає соціально-психологічні послуги демобілізованим воїнам АТО, психологічну, інформаційну, адаптативну та реабілітаційну допомогу, соціальну підтримку. Вона роздала присутнім «Пам’ятку для демобілізованих військовослужбовців учасників антитерористичної операції та їх сімей», яка містить інформацію про безкоштовні послуги та контакти відповідних держустанов; запросила присутніх звертатися до центру по допомогу із вирішенням земельних, житлових питань, із проблемами в отриманні відповідних документів та посвідчень, соціальної картки учасника АТО.
Про особливості пільгового виходу на пенсію, нарахування страхового стажу, розміри пенсійного забезпечення, його нарахування у разі втрати підтверджуючих документів для колишніх бійців говорила Галина Вовк, заступник начальника Козівського об’єднаного управління Пенсійного фонду України.
Про службу в поліції, актуальні вакансії, вимоги до кандидатів, умови роботи та прийому, пакет документів, необхідних для конкурсу, розповів заступник начальника Козівського відділення поліції Бережанського відділу поліції головного управління національної поліції в Тернопільській області.
«Запрошуємо вас до участі в громадському та культурному житті району, вести здоровий спосіб життя, підтримувати один одного», – звернувся до учасників заходу волонтер громадського формування «Самооборона Козівщини», учасник громадського об’єднання «Сила України», колишній учасник АТО Остап Грицай.

Джерело.