У Тернополі обіцяний Мін’юстом спосіб реєстрації дитини безпосередньо в пологовому насправді не діє

Обіцяний державою сервіс із реєстрацією новонародженої дитини безпосередньо в пологовому будинку у Тернополі насправді не працює.

Про це на своїй сторінці в Фейсбуці повідомив терноплянин Ігор Качмарський.

“Хвалили нас люди мамо: Мін’юст радісно повідомляє молодих батьків про прогресивний сервіс: видачу свідоцтва про народження в пологовому. Навіть на дошку оголошень почепили з підписом міністра. На практиці дуля з маком.
Паспортист приходить в пологовий 3 рази на тиждень по пару годин, його треба розшукувати з потаємному місці, давати копії на папері, а потім все одно йти в загс за свідоцтвом. Бажано в прийомні години і дні. Ups: народжували в другому роддомі”, – написв Качмарський.

У коментарях Катерина Кондратенко дає зрозуміти, що даний сервіс не працює через недопрацювання керівництва РАГСУ.

“Wе просто саботаж і байдужість… з одного боку нема сенсу працівнику ДРАЦСу сидіти цілий день на прийом кількох заяв, набагато ефективніше, коли б пологовий надавав попередньо всю потрібну інформацію, а працівники ДРАСу брали б заяви в палатах (дійсно ті кімнатки незручні, їх важко найти..).



Якраз міністр всіляко намагається поширити цю практику на місцях, саме він допоміг в Тернополі ще минулого року впровадити крім свідоцтва ще й реєстрацію місця проживання. АЛЕ конкретно по Тернополю – це позиція начальниці ДРАЦСу, яка вважає такий сервіс непотрібним!!!”, – повідомила Кондратюк.

Вона додала, що надання копій документів процедурою не передбачені, але їх просять, щоб уникнути помилок в прізвищах і іменах.

Джерело.