Якби тут люди так робили, як за кордоном, — підприємець з Тернопільщини про заробітчан

Мешканці Тернопільщини масово їдуть на сезонні роботи до Польщі. В Україні неякісно виконують роботу, а за кордоном — працюють на повну, так вважає Василь Горошко з Тернопільщини. Він каже, що зарплати в Украні низькі через погану якість роботи.

– Я чуть-чуть не згідний, що в нас зарплати малі. – каже Василь Горошко. – Якби наші люди тут робили, як закордоном, то не треба було б нікуди їхати. Можна було б й тут працювати.



Я колись теж був за кордоном, а тепер маю тут своє виробництво. Але наші люди – в нас робочий день з 8. а вони приходять на 9, з 10 починають працювати. А в 16 вже хочуть йти додому. То можна працювати, аби хотілося.

– Чому їдуть? Бо роботи немає. – каже тернополянка Мирослава. – Моя донька їздила. Закінчила інститут, а роботи по спеціальності не знайшла. Та навіть не по спеціальності немає. Бо що то є – 3 тисячі для молодого? Молодь за такі гроші не хоче працювати.

І хоч сайти і газети рясніють оголошеннями вакансій, чимало земляків каже, що роботи нема.

– Бо роботи в Тернополі немає. Мусять шукати. Якби була промисловість, то ніхто б не виїжджав. А так… – пояснює Борис Заставецький. — Для суспільства це погано. Бо сюди відбувається завіз грошей, які тут не вироблені. І це впливає на ціни, на оренду житла, на продукти. – пояснює Борис Заставецький. – І тоді рівень життя одних людей стає достатнім. Не кажу високим, а достатнім. А інші люди, які не хочуть їхати, через якісь свої твердження, то мусять викручуватися тут. І це породжує певні непорозуміння в суспільстві.

За матеріалами Про Те.

Джерело.