Тернополяни розповіли історії про кондуктора, через якого бояться їздити у тролейбусі

У публікації «Хамство кондукторів тернопільських тролейбусів переходить усі межі», опублікованій на сайті Про Те 5 березня, йшлося про прикрий випадок, який стався у тернопільському тролейбусі.

Несподівано ця публікація викликала резонанс у соцмережах. Багато тернополян, залишаючи під нею відгуки, розповідали свої історії, пов’язані саме з цим кондуктором. Тут і з’ясувалося, що той інцидент був викликаний не поганим настроєм працівниці КП «Тернопільелктротранс», невиспаністю чи авітамінозом. Пасажири злощасного 10 маршруту розповідають, що брутальність у поведінці з людьми притаманна саме тому кондуктору.

Ось що пише у Фейсбуці тернополянка Галя: «Про хамство цієї пані-кондуктора можна легенди складати. Дуже кричить, особливо до дітей школярів. Штовхається.



Коли її бачу, моторошно стає, бо нормальної мови від неї не почуєш».

«Я також вислухала лекцію від цієї пані – не на ті двері з коляскою зайшла», – підхоплює інша тернополянка.

«Я теж потрапила під гарячу руку цього кондуктора, – йдеться у ще одному коментарі. – Вона на мене кричала так сильно, ніби я їй щось зробила. А я тільки шукала дрібні гроші. У мене все було по 100 і по 200, а вона мені хотіла здати здачу гривневими купюрами. Та ще й квитка не дала. Дуже поганий кондуктор».

Але і це ще не все. Від одного з коментарів стає якщо не моторошно, то таки доволі неприємно.

«Кілька років тому вона (кондуктор) висадила мою дитину з тролейбуса. – пише пані Галина. – У дитини була всього 1 гривня і ніяк не могла у портфелі знайти учнівський. Він у неї із собою був, але дівчинка розгубилася від агресивного натиску дорослого. Тролейбус поїхав далі, а дитина залишилася стояти на зупинці. На вулиці падав дощ…»

Батьки тоді скаржилися керівництву тролейбусного парку. Але, як бачимо, безрезультатно.

Не залишився осторонь обговорення і директор КП «Тернопільелктротранс» Андрій Мастюх. Його коментар був напрочуд лаконічним: «Замовлено».

Так ось щоб пан Андрій не звинувачував Про Те в упередженості, зауважуємо, що люди у своїх коментарях вказували і на позитив.

«Тролейбусом №2 їздить жіночка-кондуктор – просто ангел. – пише Галя Боєчко. – Завжди усміхнена, привітна, усім бажає доброго і гарного дня. І це протягом усього дня. Коли повертаєшся втомлена з роботи, то від її посмішки аж легше стає».

Як бачимо, можуть, коли хочуть. Проблема у тому, що не всі хочуть.

До слова, дехто з коментаторів встав на захист кондуктора. Мовляв, не варто влаштовувати дітям ігри у громадському транспорті. Можливо й так. Але йшлося не про ігри, а про виховання.

Крім того, як показує досвід, люди, які захищають хамство, роблять це до того моменту, поки самі з ним не стикнуться.

Джерело.