“Дощі, сильний вітер і грози”: Синоптик попередила українців про холодну погоду

13 квітня Україну накриє атмосферний фронт У найближчі дні Україну накриє новий атмосферний фронт. Про це відомий синоптик Наталка Діденко розповіла на своїй сторінці в Facebook. За її словами, на територію України із заходу Європи насувається дощова повітряна маса. Цей фронт принесе крім дощі, сильний вітер і грози.

“13 квітня, у чистий четвер, очікуються в західних областях, Житомирській, Київській, Чернігівській, у Сумах, Вінниці та Черкасах. Решта території України ще побуде там, де високий атмосферний тиск, сухе повітря, синє небо і яскраве сонце”, – розповіла синоптик. У південних областях України буде тепло і сонячно, а от у західних та північних – досить прохолодно.

“Сонце дозволить прогріти повітря до комфортних 11-16 градусів тепла, а в Одесі, Миколаєві, Херсоні та Запоріжжі може і до + 18-ти.



Захід і північ, оскільки будуть в обіймах атмосферного фронту, пригальмують з теплом, там завтра вдень 8 + 12 градусів. Особливо прохолодно буде у Львові, Івано-Франківську, Луцьку та Рівному. І не забудьте про сильному вітрі”, – нагадала Діденко. В столиці 13 квітня буде температура +10 +12 градусів, також пройде дощ.

Джерело.