Понад 150 дітей з Донеччини провели Великдень на Тернопільщині (Фото)

Це вже третій візит дітей з Донцької області до Тернопільської саме на Великдень.

Цього разу півтори сотні донецьких дітей впродовж чотирьох днів жили в тернопільських родинах, разом відзначаючи Великдень, а відтак бачили традиції Тернопільщини.

Крім того, були донецькі діти і у визначних духовних центрах Тернопільщинини: в Почаївській лаврі та в Марійському духовному центрі.

Як повідомляє Тернопільська ОДА, 17 квітні юні гості з Донеччини грали у боулінг, каталися на ковзанах й переглянули фільм.

Зустрівся з ними та передав гостинці з Тернопільщини заступник голови Тернопільської ОДА Юрій Юрик.

«Саме у такому форматі живого спілкування між ровесниками з Тернопільщини та Донеччини ми бачимо момент єднання України. Дітям відрадно та приємно перебувати у сім’ях Тернопільщини, відчувати дух Великодніх свят і, сподіваюся, ці радісні моменти вони обов’язково перенесуть на Донеччину. Вони бачать, що Україна — єдина і лише в єдності ми подолаємо всі наші негаразди, — наголосив Юрій Юрик. — До слова, це спільна ініціатива депутата Верховної Ради Дмитра Лубінця та голови Тернопільської обласної державної адміністрації Степана Барни. Подібні акції, безперечно, ми проводитимемо й надалі».

Групи дітей з Донеччини, зокрема з Мангушського району, святкують Великдень у родинному колі сімей Тернопільщини вже протягом трьох останніх років.

«Впродовж чотирьох днів діти жили у родинах шести районах області — Кременецькому, Шумському, Зборівському, Збаразькому, Бережанському, Тернопільському, а також у Тернополі. Влітку Тернопільщина знову прийме дітей зі Східної України, цього разу вже для відпочинку й оздоровлення у таборах області», — розповів начальник відділу сім’ї та молоді Тернопільської обласної державної адміністрації Ігор Чорний.

Джерело.