На Тернопіллі в суді довели, що екс-мер Почаєва займався “темними” справами із землею

Колишнього очільника Почаєва Олега Іванюка звинувачували у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні. Зрештою, суд таки визнав його винним та засудив до двох років обмеження волі.

2a980fcfafa682f0b6dda7922085d805_xl

Доведено, що державний службовець, діючи в інтересах третіх осіб, підробив рішення сесій міськради щодо земельних питань, завдяки чому на користь фізичних осіб було незаконно відчужено земельні ділянки у Почаєві загальною площею 4,5 га.

– Згідно з винесеним Кременецьким районним судом вироком, екс-мера засуджено до 2 років обмеження волі з позбавленням права займати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування на державних чи комунальних підприємствах, установах організаціях пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно господарських функцій строком на 2 роки, – повідомляють в обласній прокуратурі. – Окрім цього його оштрафовано у розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Тим часом місцеві мешканці надіяться на те, що державні акти на незаконно відібрану землю будуть скасовані. Це означатиме, що земельні ділянки перейдуть у власність Почаївської міської ради, тобто у власність громади.

Джерело http://ternopoliany.te.ua/