На Тернопільщині побували екс-гравці «Реалу Мадрид»

17-18 квітня колишні гравці «Реалу Мадрид» Франсіско Павон та Іван Перес побували у Тернопільській області. Приїхали легендарні іспанці на запрошення Федерації футболу Тернопільської області та Фундації зірок світового футболу «Діти». Відомі у світі футболісти провели майстер-класи та короткі матчі у Збаражі, Великих Гаях, Чорткові та Зборові.

«Ми знаємо, що у всьому світі, у всіх закутках різних міст діти люблять грати у футбол. Наша мета – поспілкуватися з ними, передати головні, базові принципи футболу, підтримати у їхньому розвитку футбольному і спортивному загалом», – зазначив перед початком матчу у Великих Гаях Франсіско Павон.

«Важливо навчити дітей змагальності футболу, конкуренції, але водночас і поваги один до одного. Вони мають бути друзями за полем, але вміти конкурувати, граючи за різні команди. Також важливим завданням є показати, що не тільки гра, але і тренування є дуже цікавим заняттям», – додав Іван Перес.

Понад півсотні юних футболістів зібралися у Зборові, щоб зустрітися із зірками мадридського «Реалу».



«Наша футбольна команда «Колос» Зборів братиме участь у першості області цього сезону. На цей захід із Залозецької школи привіз 15 дітей, які активно займаються футболом. Є ще хлопці з інших сіл – Загір’я, Гаїв-Розтоцьких, приїхали 45 юних футболістів. Це учні середніх і старших класів, – розповідає тренер футбольної команди «Колос» Зборів Михайло Забетівський. – Щодо розвитку спорту є проблема відсутності інвентаря. Ще одне болюче питання це те, що багато дітей сидять за комп’ютером, не так легко зацікавити їх футболом та іншими видами спорту. Тобто це все потребує популяризації серед дітей і молоді».

З метою популяризації спорту Агрохолдинг «МРІЯ» вже вдруге долучився до приїзду на Тернопільщину футболістів «Реал Мадриду». Компанія придбала 120 комплектів спортивної форми для дітей, які брали участь у футбольних матчах.

«Наша Компанія систематично підтримує розвиток спорту в областях України, де обробляє землі. Сьогодні маємо можливість зустрічати двох легендарних футболістів «Реал-Мадриду», які приїхали у місто Зборів. Минулого разу оплатили переліт футболістів. Цього разу допомогли із придбанням спортивної форми для дітей, які беруть участь у цих заходах. Адже планується створення футбольної команди дитячо-юнацьких шкіл на основі іспанської системи виховання футболістів. Ми придбали форму 120 комплектів, частину з яких вручаємо і команді Зборова», – каже директор благодійного фонду «МРІЯ Агрохолдингу» Василь Мартюк.

Аналогічні футбольні форми представники «МРІЇ» вручили командам Козової, Бережан і Підгайців. На придбання спортивної форми і амуніції було витрачено 70 тисяч гривень. Іспанський виробник фірма «Кельме» надав знижку на придбання форми. Вартість одного комплекту обійшлася таким чином у 500 гривень.

«Цей захід проводиться за сприяння народного депутата Тараса Юрика. Допомагає нам Благодійний фонд Агрохолдингу «МРІЯ». Такі заходи важливі для розвитку дітей, щоб молодь займалася спортом. Для цього потрібна відповідна інфраструктура, де можна буде тренуватися. Над цим питанням ми зараз працюємо, – каже міський голова Зборова Руслан Максимів. – Є футбольна команда. Вже пішов перший транш коштів, допомогла Зборівська районна державна адміністрація і районна рада. Виділили 100 тисяч гривень. Також зі свого боку міська рада допоможе. До цього часу була проблема в оплаті харчування, добових, доїзду спортсменів до інших районів. Зараз ці питання вирішуємо».

За словами міського голови, у Зборові на даний час триває будівництво двох футбольних майданчиків. Один з них будується біля храму.

«До спорудження спортивного майданчика біля храму ми активно долучаємося, – зазначає Василь Мартюк. – Минулого року наша компанія спрямувала на обгородження та інше обладнання 60 тисяч гривень. Зараз привезли пальне для того, щоб підготувати ґрунт, основу для футбольного покриття», – зазначив Василь Мартюк.

Джерело.