Недурні лайфхаки, які в житті допоможуть кожному

Пропонуємо взяти на озброєння ці вельми корисні поради, які допоможуть віртуозно володіти собою в будь-якій ситуації.

1. Людям завжди краще запам’ятовуються речі, які сталися на початку і в кінці, тоді як середина будь-якого процесу відкладається в пам’яті набагато менш докладно. При плануванні інтерв’ю з потенційним роботодавцем корисно дізнатися години його прийому і постаратися прийти першим або останнім.

2. Якщо ваша робота пов’язана з обслуговуванням клієнтів у стійки, каси або за робочим столом, корисно повісити позаду себе дзеркало. Таким чином, розсерджені чим-небудь відвідувачі не зможуть повною мірою обрушити на вас свій гнів, оскільки споглядання власного відображення дивно знизить їх недружній настрій.

3. Представивши умови продажу чого-небудь, завжди витримуйте паузу.



Якщо ви працюєте в торгівлі і варто залучити людину до покупки, то після того, як в розмові були позначені ціни і деталі потенційної угоди, потрібно відразу замовчати. Наступивша тиша поставить покупця в кілька незручне становище і в прагненні поправити ситуацію він з великою ймовірністю вирішиться на покупку.

4. Якщо, поставивши запитання, ви отримали лише часткову відповідь на нього, просто почекайте і зберігайте зоровий контакт зі співрозмовником. Це повинно спонукати його продовжити.

5. У ситуації, що загрожує сильним хвилюванням (наприклад, перед публічним виступом або стрибком на тарзанці), пожуйте жувальну гумку. Мозок почне працювати за програмою, аналогічною тій, що виникає при прийомі їжі: «Якби мене оточувала небезпека, я б не став їсти. Значить – я в безпеці ». Такий трюк дозволяє швидко заспокоїтися.

6. Людина швидше запам’ятовує не те що було сказано, а які почуття у неї викликали ці слова. Крім того, більшість людей люблять поговорити про власну персону, так що, прагнучи зацікавити співрозмовників розмовою, задавайте більше питань про їх життя.

7. Вивчаючи щось нове, навчайте цьому друга і надайте йому можливість задавати собі питання. Здатність пояснити іншому якусь тему, говорить про цілковите її розуміння.

8. Якщо ви даєте зрозуміти, що по-справжньому раді бачити певну людину, її реакція напевно виявиться аналогічною вашій. Це не обов’язково відбувається з першого разу, але неодмінно трапиться при наступній зустрічі.

9. Фізичні реакції на стрес (прискорені пульс та дихання) практично ідентичні при відчутті відваги. У проблемній ситуації потрібно постаратися оперативно представити, що напруженість тіла висловлює сміливість, а не страх. Мозок переосмислить це збудження і розвине рішучість замість тривоги.

10. Звертайте увагу на ноги людей. Розгорнута позиція ступень в бік співрозмовника говорить про готовність продовжувати розмову більше, ніж поворот до нього торса.

11. Впевненість – річ важливіша, ніж знання. Домагаючись мети, робіть вигляд, що вже її досягли. Прикидаючись кимось досить довго, ви ризикуєте в підсумку дійсно стати таким.

12. У разі, коли з якоїсь причини дуже хочеться безсоромно поразглядати людину, потрібно подивитися немов би крізь неї і почекати, поки «об’єкт» чи не спробує зустрітися поглядами. Після того як у нього це не вийде, він почне в неуважності дивитися по сторонам, надаючи вам можливість дивитися на нього протягом як мінімум 45 секунд.

13. Намагайтеся не втрачати накопичені зв’язки, підтримуйте їх, зустрічаючись з колишніми колегами і однокашниками хоча б зрідка. Це допоможе бути в курсі корисної інформації і мати доступ до можливих вигод в сферах впливу знайомих.

14. Розсердившись на водія, який по-старечому повільно їде перед вами, уявіть, що за кермом його автомобіля сидить ваша бабуся. Таке сприйняття ситуації значно зменшить напруження вашого гніву.

15. Намагайтеся стояти прямо. Як це не дивно, але якщо розправити плечі і, не тримаючи руки в кишенях, підняти вище голову, можна в буквальному сенсі відчути себе набагато впевненіше. Навколишні також це оцінять.

16. Вживання без особливої ​​необхідності виразів «я думаю, що …» і «мені здається, що …» знижує довіру слухача до ваших слів.

17. Заспокоїтися при сильному хвилюванні допомагає прибирання в будинку або на робочому місці.

18. Прийшовши на співбесіду, не посоромтеся задати кілька зустрічних питань самому інтерв’юеру. Чи не обділивши увагою його персону, ви будете виглядати в його очах більш цікавою особистістю.

19. Увага, батьки! Завжди варто давати своїй дитині невеликий, але все-таки вибір. Це дозволить їй відчувати, що її думка теж має вагу серед оточуючих. Наприклад, збираючись на прогулянку, можна запитати малюка: «Ти хочеш взутися з зірками або з рибками?». До речі, такий підхід часто працює і з дорослими.

Джерело.