Розпивання алкоголю закінчилося великою трагедією в родині

11 квітня у селі Залісся Борщівського району розпивання алкоголю закінчилося трагедією в родині. Відтак трирічна дитина в лікарні, а її дід мертвий, пише Нова.

— Сільський голова телефоном повідомив у поліцію, що 62-річний місцевий мешканець, будучи у стані алкогольного сп’яніння, вчинив конфлікт з дружиною, — каже заступник начальника Борщівського відділення поліції Володимир Гуска. — У цей час в помешканні була малолітня онука. Коли дівчинка почала плакати, нетверезий дід накинувся і на маля. Бив руками й ногами доти, поки дитя не втратило свідомості. Після цього вчинив самогубство.

Родина у селі має не найкращу репутацію, люди розповідають, що усе сімейство полюбляло заглядати до чарки.



Так і того дня по обіді зайшов сусід, з яким розпили утрьох літрову пляшку горілки. Тим часом бабі з дідом доручили приглянути за онукою, адже батьки дівчинки поїхали у справах до міста.

А далі стався конфлікт, який закінчився трагічно — дід під впливом алкоголю бив до безтями дитину, аж поки вона не знепритомніла. Зрозумівши, що накоїв — покінчив з життям. Нині дівчинка перебуває в обласній клінічній лікарні. Її стан медики оцінюють як важкий, адже в дитини закрита черепно-мозкова травма, забій головного мозку та перелом кісток склепіння черепа.

— Жахливий випадок стався у страсний тиждень. Дід з бабою випивали того вечора, сварилися, кажуть, що онучка кинула телефон до землі, тому дід озвірів і напав на дитину з кулаками, — розповіла сусідка родини. — Нелюд гамселив дівчинку, зупинився аж, коли вона почала хрипіти і задихатись. Побачивши, що накоїв, перелякався. Баба побігла кликати сусідку, мовляв, чоловік забив онучку. Непритомне дитя лежало на підлозі… «Зараз ми знайдемо діда!» — хтось із сусідів сказав зі злості. «Не знайдете, він пішов вішатись…» — відповіла баба. Діда знайшли за хатою у мотузці. На його похорон прийшли кілька людей, ніхто не хотів прощатися з ним. У селі всі знали його паскудну натуру, а коли випивав, то взагалі був неадекватний. Його син, невістка і онучка живуть у Мельниці-Подільській, та напередодні свят привезли дитину до села. У той вечір старі були самі з дівчинкою. Син приїжджав на похорон батька. «Ти собі вибрав смерть, але навіщо ти бив дитину?» — не міг біля покійника стримати образи за жорстокий вчинок. У нашому селі коїться щось дивне: майже щороку є повішальник-чоловік, до того ж, молоді відходять. За останні роки чотирьох поховали. А все почалося з випадку, коли в Росії повісився хлопчина із села. Рідні принесли довідку, що він помер, тому священик поховав його. Після того і почалося… Кажуть, що не можна самогубців відспівувати за християнським звичаєм, колись взагалі таких ховали поза цвинтарем. Не хочеться вірити в якусь містику, але люди налякані нездоровою тенденцією у селі. Дай Боже, щоб більше таке не повторювалося.

Джерело.