6 порад, як лікувати застуду на початковому етапі

Успішність лікування ГРВІ безпосередньо залежить від твоїх дій на початковому етапі хвороби.

During illness

Коли ми контактуємо з носіями вірусів, ми їх (віруси) вдихаємо, і вони прикріплюються до клітин епітелію дихальних шляхів, а потім швидко розповсюджуються по організму. Як реагує організм на це проникнення? Природно, починає боротися з вірусом. Пошкоджені клітини виробляють інтерферон, щоб звільнити себе від загарбників. Потім виділяються антитіла, що нейтралізують вірус. Чим ми можемо допомогти? При перших же симптомах застуди (слабкість, м’язовий і головний біль, виділення з носа, підвищення температури) відразу ж приймай заходи.

Зроби підтримку імунітету

archive_cd003022-mal

Рекомендується постільний режим. Відмовся від поїздок у міському транспорті, перенеси ділові зустрічі, не муч себе фізичними навантаженнями.



Не прагни на початку захворювання відразу збивати температуру! Адже це захисний механізм організму, вона сповільнює розвиток і розмноження вірусів. Якщо температура піднімається вище 38 градусів, можна скористатися жарознижувальними засобами.

Екстрена допомога при застуді

Echinacea capsules

Краще починати з прийому найбільш безпечних медикаментів, що мають мінімальну кількість протипоказань і добре поєднуються з іншими засобами. Зазвичай це ліки, що підвищують імунітет (на основі ехінацеї, женьшеню), а також препарати неспецифічної противірусної дії, які впливають на широкий круг вірусів.

Пий більше

archive_mev73013-mal

Рясне питво (2-3 літра в день) полегшує стан і вимиває токсини з організму. Пий воду, чай з медом чи малиною, відвар шипшини, морси.

Промивай ніс

Прискорюють одужання промивання носа розчином морської солі. Добре також полоскати горло розчином ромашки, робити інгаляції з ефірними маслами евкаліпта, шавлії, чайного дерева, лаванди. Вони володіють бактерицидними властивостями і надають пом’якшувальну дію на слизові оболонки горла та носа.

Скорегуй харчування

Твій організм повинен отримувати всі необхідні для боротьби з вірусами вітаміни (у першу чергу А, Е, С). Їж овочі, фрукти, рибу. Відмовся від кави і алкоголю (вони зневоднюють організм). Обов’язково включи в раціон часник і цибулю: фітонциди – відомі вбивці вірусів. Не переїдай: так організм витратить менше сил на перетравлення їжі і пустить їх на боротьбу з інфекцією.

Провітрюй приміщення

Роби це кожні 2 години. Це дозволить уникнути повторного зараження і знизить кількість вірусів.

Джерело http://liza.ua/