Зборів хочуть знищити та “порізати” на три частини

Сьогодні, 10 квітня під час сесії Тернопільської облради, особливої гостроти набули питання, які стосуються утворення госпітальних округів. Внаслідок такого важливого рішення, найбільше під «розстріл» потрапила медична галузь. Зокрема, Зборівський район, який хочуть «порізати» на три частини.

В сесійній залі були присутні люди зі Зборівщини, де буквально кілька днів тому відбулося віче в районному центрі. Територія вже пошматована, адже Зборівський район, згідно з прийнятим рішенням буде розподілений одразу між трьома госпітальними округами – Тернопільським, Кременецьким та Бережанським.

Громадські активісти зі Зборова, які всіма силами намагаються протистояти рішенню влади, виступили на сесії та наполегливо закликали до порозуміння:

«Ми не раз давали звернення до голови як обласної ради, так і обласної адміністрації. Лише через місяць прийшла перша відповідь. Окрім цього ми просили працівників Департаменту охорони здоров’я, щоб вони до нас приїхали – безрезультатно.



Наш район, який є найбільшим за чисельністю населених пунктів, просто нищать на очах у населення. Дане медичне реформування – це знищення районних лікарень – наголосив зборівчванин, – Якщо до нас не дослухаються сьогодні, наступного разу ми перикриєм дороги і всі траси, але ми відстоїмо свою громадянську позицію та вбережемо своїх мешканців!»

Джерело.