У Тернополі вп’яте відбувається турнір з греко-римської боротьби, пам’яті Євгена Ворка

Більше пів сотні борців греко-римського стилю беруть участь у традиційних змаганнях пам’яті Євгена Ворка, що 19 травня відбуваються у Тернополі.

Змагання пам’яті колишнього президента Федерації проводять уже вп’яте. Цього року у категорії молодь змагаються борці з Тернополя та інших міст, а саме Харкова, Києва, Житомира, Кременчука, Маріуполя та спортсмени із Закарпаття. – Напередодні команди приїхали та пройшли процедуру зважування, – каже головний суддя змагань Віталій Ліщинський. – Протягом сьогоднішнього дня відбудуюся чимало сутичок, а після фінальних поєдинків спортсменів нагородять. Загалом спортсмени змагаються у десяти вагових категоріях. Тернополяни представлені у кількості 20 борців.



Сподіваємося на нагороди. За словами Віталія Лішинського такі турніри – хороша можливість молодих борців проявити себе перед важливими стартами. Власне, головний суддя змагань свого часу свою борцівську кар’єру теж розпочинав на подібних турнірах. – Для юних спортсменів цей турнір дає поштовх для подальших перемог, – додає він. – Я теж свого часу починав з дитячих змагань “Орлятко”, які у Тернополі проводяться вже не один рік. Незабаром один із тернопільських борців греко-римського стилю вирушить на чемпіонат України, а інший – днями позмагається на чемпіонаті Європи. – Готуємо Андрія Антонюка для виступу на чемпіонаті України, який відбудеться з 7 до 10 червня у Житомирі, – каже Віталій Ліщинський. – Там будуть розігруватися путівки на чемпіонат світу у Парижі. Ми готуємося серйозно і плануємо виграти чемпіонат. А 21 травня наш спортсмен Володимир Войтович змагатиметься на чемпіонаті Європи у Сербії.
Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/Sport/u-ternopoli-vpyate-vidbuvaetsya-turnir-z-greko-rimskoyi-borotbi-pamyat-10610332.html

Джерело.